V Náměšti nad Oslavou zasedala Rada Energoregionu

 

merka

26.5.2015 se konala, na MěÚ v Náměšti nad Oslavou, Rada Energoregionu. Mezi pozvanými hosty nechyběli ředitel JE Dukovany Miloš Štěpanovský, vedoucí útvaru a tiskový mluvčí Jiří Bezděk, předseda OBK Aleš John a za Energetické Třebíčsko Eva Fruhwirtová.

Předmětem jednání bylo zejména přítomné informovat o proběhlém jednání zástupců JE Dukovany s premiérem Bohuslavem Sobotkou, ministrem financí Andrejem Babišem, ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem. Návštěva přinesla konečně vytoužené stanovisko vlády k dostavbě 5 bloku. Jak premiér, tak ministr financí informovali, že byla přijata aktualizace státního energetické plánu a dostavba 5. bloku bude brána jako priorita a že se začnou konat nutné kroky k tomu, aby v roce 2035 byl 5 blok spuštěn.

Dalším bodem bylo shrnutí aktuální situace Nadace ČEZ pro letošní rok, přijetí nového člena Energoregionu 2020 obce Biskoupky. Dne 26-27.6. se uskuteční v Třebíči veletrh Fortel, na kterém bude mít Energoregion své zastoupení. Rada byla také informována o možnosti vytvoření neveřejné části webu.

Další schůze Rady Energoregionu je plánována na začátek září 2015.

Bližší informace: Vladimír Měrka, předseda, Šárka Zedníčková, tajemnice sdružení