Zástupci obcí sdružených v ENERGOREGION 2020 se sešli s novým ředitelem Jaderné elektrárny Dukovany

V pátek 20.3.2015 se sešli předseda Energoregionu 2020 Vladimír Měrka – starosta Náměště nad Oslavou, místopředsedové Jan Pelc – starosta Vysokých Popovic a Bc. Marek Šeiner – starosta Hostěradic a nová tajemnice sdružení Ing. Šárka Zedníčková s novým ředitelem JE Dukovany panem Ing. Milošem Štěpanovským a Ing. Jiřím Bezděkem tiskovým mluvčím ČEZ.

Po úvodním vzájemném představení se ujal slova Vladimír Měrka. Informoval o výsledcích valné hromady sdružení, vyzdvihl dobrou spolupráci  s vedením Jaderné elektrárny, s  Nadací ČEZ a dalšími subjekty. Zmínil , že členské obce sdružení podporují kroky vedoucí k další perspektivě přítomnosti významného energetického zdroje v naší oblasti s tím, že stále vyžadujeme co nejvyšší dosažitelnou bezpečnost provozu. Dále s místopředsedy  informoval o spolupráci s Energetickým Třebíčskem a o očekávané konferenci k problematice výstavby 5 bloku EDU. Zúčastnění se také shodli na nutnosti trvalé podpory rozvoje obcí v pásmu havarijního plánování ze zdrojů které poskytuje ČEZ nejen prostřednictvím své nadace, ale také z peněz takzvaného reklamního sponzoringu na území celé České republiky.

Ředitel Miloš Štěpanovský popsal kroky, které podnikají k prodloužení životnosti bloku č.1 ve spolupráci z SÚJB (Státní úřad pro jadernou bezpečnost) v čele s předsedkyní Ing. Danou Drábovou Ph.D., zmínil také prioritu výstavby bloku č. 5, a vyjádřil kladný souhlas s pokračováním nastolené spolupráce s Energoregionem  2020. Přiblížil také možnou další spolupráci pro obce v oblasti kogeneračních jednotek.

Ing. Šárka Zedníčková

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>